KONTXTFILM PRESENTERER
TIGRE OG TATOVERINGER
  • Share :
TIGRE OG TATOVERINGER
OM FILMEN
image movie

Original tittel
Tigre & Tatoveringer
Produksjonsår 2010
Lengde
42 minutter
Genre
Familiefilm, animasjon og eventyr
Regi
Karla Von Bengtson
Manus
Karla Von Bengtson
Musikk
Jacob Moth
Produsenter
Sarita Christensen og Sille Tikjøb
Norsk versjon produsert
av NorDubb Studios ved Morten Lange
Norske stemmer
Stig Henrik Hoff, Gabriela Elinor Valdés Meieran, Lucas Holter, Rune Andersen og Hege Schøyen.
Nasjonalitet
Dansk
Produksjonsselskap og finansier
Copenhagen Bombay, Nordisk Film- og Tv-fond og Film & kino

Tigre & Tatoveringer er Karla Von Bengtson sin film, hun har skrevet manus, laget animasjonen og instruert skuespillene. Den er hennes debut, men vi håper ikke dette blir siste gang vi hører og ser noe fra Karla. Med riktig utviklingsmuligheter kan hun godt bli vår tids Astrid Lindgren eller Tove Jansson?

Tigre & Tatoveringer er en flott film for de aller minste. Den er på passende 43 minutter og er tilrettlagt unge øyner og deres sanseinntrykk. Derfor ingen 3D i denne, og ikke noe av den kulørt, glatte og masete animasjonen som er blitt så vanlig for nåtidens barnefilmer. Den ble strålende mottatt i Danmark og har også fått mange fine ord fra filmkritikere her i landet. Bergensk Tidende gir den en femmer, og sier dette; «Tigre & Tatoveringer» er en riktig fin liten historie, som appellerer både til fantasien og gjenkjennelsen. Handlingen har to tydelige tråder. Det dreier seg om voksne som ikke helt hører på det barn sier, og tar det alvorlig. Og det handler om at familier kan være så mangt. Det viktigste er at man er glad i hverandre». Også GD er enig at filmen fortjerner fem; «Det skal bli en dannelsesreise der de blir bedre kjent med hverandre. Sjarmerende fra anslag til finale». Dagsavisen synes filmen fortjener en firer og skriver at den er go’! «…først og fremst er dette en koselig historie fortalt på barnas premisser – som samtidig er helt smertefri og fornøyelig for oss voksne». Adresseavisen gir den også en firer og sier dette: «Særpregede streker og røff, søt historie for de minste i fint dubbet dansk tegnefilm».

Filmen er også ute på dvd og VOD. SF Norge er utgiver, så vi snakker om en brei distribusjon. Kjøper du dvd-en, får du med deg den flotte kortfilmen Meloo – Opp i et tre av Monika Lyko.

Med vennlig hilsen

Stig, distributør