KONTXTFILM PRESENTERER
DRØMMEN OM MGP JR
  • Share :
DRØMMEN OM MGP JR
OM FILMEN
image movie

Original tittel
MGP Missionen
Produksjonsår 2016 Lengde
95 minutter
Genre
Familiefilm
Regi
Martin Miehe-Renard
Manus
Gitte Løkkegaard og Martin Miehe-Renard
Foto
Lars Reinholdt Jensen
Redigering
David Rue
Musikk
Frans Bak og Keld Haaning Ibsen
Produsenter
Marcella Linstad Dickmann og Henrik Møller-Sørensen
Skuespillere
Malika Sia Paul, Sylvester Espersen Byder, Line Kruse, Ali Kazim, Lars Knutzon og Natali Vallespir
Nasjonalitet
Dansk
Produksjonsselskap og finansier
SA Film Produktion, Film Fyn, Cameo, DR, EU MEDIA Creative, SF Film Danmark, Noregs Mållag, Nordisk Film- og Tv-fond og Film & kino
Språk
Dansk med norske undertekster, både bokmål og nynorsk


En stor takk til NRK for bruken av MGPjr i tittelen

Filmen handler om 12-år gamle Karl, som kommer fra en kristen fiskerfamilie i den lille havnebyen Hvide Sande på Jylland. Karl sin mor har fått en ny jobb og sammen flytter de til multikulturelle Nørrebro i København. I sin nye klasse blir Karl tatt under vingene av den tøffe Sawsan, som har tyrkisk bakgrunn. De er begge interessert i musikk og Sawsan drømmer om å delta i MGP jr konkurransen. Men hun får ikke lov til dette av sin far, siden han mener at muslimske jenter ikke skal danse og bruke sminke på tv. Karl er ikke enig og hjelper henne, både med stå på vilje og et nytt fengende beat. Som gjør at de blir tatt ut til den store finalen. Men vil de greie å komme seg til selve finalen, som arrangeres på andre siden av landet?

Drømmen om MGP jr. ble en stor suksess i Danmark, med godt besøkt og ros fra pressen. Filmen ble også tatt godt i mot av norsk presse. Erlend Loe gir den 5 i Aftenposten med tittelen Multikulturelle sjarmbombe. Og skriver:«Rørende og morsom dansk familiefilm… det er filmer som dette som til syvende og sist kommer til å redde det multikulturelle prosjektet vi alle baler med»

Kinomagasinet gir den også fem på terningen og skriver at den «sløser ikke med tiden, men klarer å fortelle særdeles mye på filmens spilletid… »Aftenbladet følger opp terningen og skriver: «på alle måter fornøyelig film om ungdomsopprør, vennskap og musikkglede».

Jeg startet med film distribusjon ovenfor barn og unge fordi jeg savnet filmer i dagens marked som er tematisk nær dem sin virkelighet. Det er derfor med stor glede å presentere Drømmen om MGP jr., en film som akkurat gjør dette med stor livsglede, godt skuespill og fin musikk. For meg er dette en av de beste europeiske filmene som er laget for barn og unge de siste 5 årene. Filmen er på dansk med norske undertekster (både bokmål og nynorsk), så den passer nok best for 10 år og oppover.

Se den nå på diverse VOD-kanaler, slik som iTunes, Altibox, CanalDigital og GET.

Med vennlig hilsen

Stig, distributør