KONTXTFILM PRESENTERER
LOS BANDO
  • Share :
OM FILMEN
image movie

Produksjonsår
2017
Lengde
94 minutter
Genre
Komedie, roadmovie, ungdom, musikk
Instruktør
Christian Lo
Manus
Arild Tryggestad
Skuespillere
Tage Hogness, Jacob Dyrud, Tiril Marie Høistad Berger, Jonas Hoff Oftebro, Stig Henrik Hoff, Ine Jansen, Nils Ove Oftebro, Frank Kjosås, Zahid Ali, Vera Vitali, Nicole Falciani, Hans-Erik Dyvik Husby og Ingar Helge Gimle
Redigering
Arild Tryggestad
Foto
Bjørn Ståle Brattberg
Lyd
Sara Lima
Musikk
Eirik Myhr
Lyddesign
Gisle Tveito
Innspillingsleder
Tom Gulbrandsen
Cast
Ingrid Nordby
Produsenter
Trine Aadalen Lo og Nicholas Sando
Nasjonalitet
Norge
Produksjonsselskap og finansier
Filmbin, Original Film, Snowcloud Films, Mis. Label, EU MEDIA, Filminvest, Midtnorsk filmsenter, Filmfond Nord, NDR, Filmcamp, Storyline Studios, Norsk Film Institutt og KontxtFilm
Premieredato
16.02.2018

I denne feelgood-komedien følger vi det unge bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rayllysjåfør Martin bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større – vil de rekke frem i tide?

Det er en stor glede å presentere Christian Lo og Filmbin sin Los Bando, dette er en film jeg håper og tror mange vil se og sette pris på. Det handler om gleden av musikk og om vennskap. Med et bakteppe av noen av landets beste og erfarne skuespillere, vakkert natur og fengende norsk musikk. Filmen har bred appell, og jeg tror de aller fleste vil la seg sjarmerer. Først og fremst på grunn av de unge skuespillere som gjør en strålende jobb, takket være talent, godt manus og regi. Noe også landets største avis sa seg enig i; «Ungdommen overbeviser stort i sprudlende musikalsk langtur…Regissør Christian Lo får magi ut av unge skuespillere helt ned i barnehagealder.» (VG, som gir den en fin femmer på terningen).

Landets nest største avis, Aftenposten følger opp femmeren og skriver dette: «Los Bando er en skikkelig sjarmbombe av en feelgood-film med en passe dose humor og alvor. Det er også deilig å få servert et lydspor som består av harde rocklåter, ikke bare klissete pop. Med andre ord; send ungdommen på kino!»

Også NRK P3 Filmpolitiet setter pris på filmen; «Det resulterer i flere morsomme sekvenser der historiefortellingen bokstavelig talt gir gass» (som gir den en firer på terningen).

Filmen er allerede solgt til en rekke land og skal konkurrere under verdens største filmfestival i Berlin. Så gå og se denne feel-good historien på alle landets kinoer nå.