KONTXTFILM PRESENTERER
TONY 10
  • Share :
TONY 10
OM FILMEN
image movie

Regi: Mischa Kamp
Manus: Mieke De Jong
Produsent: Lemming Film
Musikk: Steve Willaert
Foto: Bert Pot
Nasjonalitet: Nederland
Produksjonsår: 2012
Lengde: 85 min
Språk: Norsk tale
Norsk oversettelse: Nina Gudmestad og Tore Sørensen
Norsk versjon: NorDubb Studios ved Harald Lindebrekke
Norske stemmer: Lucas Holter er Tony, Line Verndal er mamma, Christian Skolmen er pappa, Simon Andersen er læreren, Selma Buer er Louis og Pia Haraldsen er sekretæren Hanne og Mia Gundersen er dronningen. Øvrige stemmer er med Kim Sørensen, Dina Padoin, Silje Hagreim Dahl, Preben Olram og Jon Erling Vevling
Original cast: Faas Wijn (tony), Rifka Lodeizen (mamma), Jeroen Spitzenberger (pappa), Anna Malherbe (dronningen), Anna Drijver (sekretær) og Carlos Boszhard (lærer)
Dialoginstruktør: Erik Skøld

Tony 10 ble en suksess i sitt hjemland, med både gode anmeldelser og billettsalg. Dette synes vi ikke er særlig overraskende, siden filmen både er spennende tematisk men og veldig helstøpt. Vi synes det er modig å skildre en skilsmissehistorie gjennom en tiårings øyner som verken blir for sørgmodig eller stereotyp.

Det er to erfarne kvinnelige filmarbeidere som står bak Tony 10. Før har både regissør Mischa Kamp og manusforfatter Mieke De Jong på hver sin kant laget flere vellykkete barnefilmer. Eksempelvis er Kamp sin Hest er best og De Jong sin Lepel-koden blitt tidligere vist på norske kinoer. Vi er veldig stolt over vår norske versjon produsert av NorDubb, der Lucas Holter gjør en kjempejobb som Tony. Line Verndal og Christian Skolmen er utrolige gode og følsomme som kranglede foreldre. Med Simon Andersen, Pia Haraldsen og Mia Gundersen har vi fått noen som har en snert i stemmen som står godt til deres karakterer.

Også i Norge har kritikerne omfavnet filmen og gitt den de beste skussmål. Stavanger Aftenblad og Adresseavisen triller til 5 på terningen, med sitater som: ”Tony 10 er en perle av en film for både store og små” (Aftenblad). ”En frisk familiefilm, fri for klam moral og frykt for å være ukorrekt” (Adressa). Aftenposten, BT, Dagbladet, Dagsavisen og Fædrelandsvennen triller 4 på terningen. Med følgende utvalgte sitater: ”dette er en film som vil gjøre at barna sitter igjen med en bredere forståelse for den voksne verden – samtidig som de har fått le litt av hvor rare og primitive voksne er” (BT).”Det er lett å se Tony 10 som et moderne folkeeventyr”(Dagsavisen). Og Aftenposten synes hovedrolleinnehaver Faas Wijn med norsk stemme av Lucas Holter er strålende.

Tony 10 er nå ute på DVD og diverse VOD-tjenester. Kjøper du dvd får du med deg den utrolig stilige kortfilmen Mister Mjukis som er laget av Aleksander Nordaas og YesBox Productions. Og en bakom film som tar for seg dubbingen av Tony10. Der får du møte han som spiller Tony, Lucas Holter, i tillegg til dialoginstruktør Erik Skøld. Samt den erfarne dubber, Unn Vibeke Hol. Dubbefilmen er regissert av Janic Heen og produsert av Jazzmontør. SF Norge er dvd og VOD-utgiver, så det er snakk om en ganske så brei distribusjon.

I samarbeid med Destinasjon Rogaland, Rogaland Kranskole, Rica Park Hotel, Egon, Vitenfabrikken i Sandnes arrangerte vi en flott konkurranse på Filmweb. Og vi har den gleden å nå presentere vinneren; det ble Theodor Kaasen (8 ½) fra Trondheim. Han vil ta med seg sin bestefar Karl Kaasen på det vi tror vil bli en riktig så flott tur til vakre Rogaland. Der besøket på Norges eneste kranskole vil nok bli veldig spennende.

Med vennlig hilsen

Stig, distributør

theodorkranskole-1
Her er vår heldige vinner av Tony 10 konkurransen, Theodor Kaasen. Han er 9 år og kommer fra Trondheim. I helgen besøkte han og farfaren Rogaland og fikk oppleve en skikkelig drømmehelg. I god Tony10 ånd besøkte de Norges eneste kranskole. Som dere på bilde har de der en feit offshore kransimulator (ikke mindre enn verdens beste). Stor takk Rogaland kranskole, samt til Destinasjon Stavanger, Rica Park Hotell, Egon og Vitefabrikken i Sandnes. Og vår fotograf, John Inge Vemmestad.