KONTXTFILM PRESENTERER
NABOSPIONEN
  • Share :
OM FILMEN
image movie

Tittel
Nabospionen
Original tittel
Nabospionen
Produksjonsår
2017
Lengde
77 minutter
Genre
Animasjonsfilm, familiefilm, krim
Instruktør
Karla von Bengtson
Manus
Karla von Bengtson
Norske stemmer
Hedda Farnes Grjotheim, Pål Tøien med flere
Redigering
Linda Jildmalm
Design
Jessica Nicholls
Musikk
Nathan Larson og Lanre Odunlami
Produsenter
Mette Valbjørn Skøtt, Fie Ørnsø, Rodrigo Villalosbos, Lina Jonsson og Sarita Christensen
Nasjonalitet
Dansk
Produksjonsselskap og finansier
Copenhagen Bombay, New Danish Screen, Svensk Film Institutt, Dansk Radio, SVTV, EU MEDIA, Nordisk Film- og TV-Fond, Norsk Film Institutt og KontxtFilm
Norsk versjonering
NorDubb Studios ved Harald Lindebrekke
Premieredato
16.11.2018

Agathe Christine er 10 år gammel og kalles AC blant venner og familier. Hun ser på seg selv som privatdetektiv og bryr seg slettes ikke at alle synes hun er sær og nerdete. Det passer godt i hennes profil som den ensomme detektiv. AC får et oppdrag fra en lokal kjøpmann, det stjeles i hans butikk. Men så møter hun sin nye nabo, den jevnaldrende Vincent. Det er noe mystisk med ham. AC kjenner et sug i magen og tar det som en advarsel. Så hun legger sitt oppdrag til side og setter alle krefter inn på en total overvåkning av naboen.

Filmen er dansk, men har gode norske stemmer, blant annet kan du høre rapperen Pål «OnkelP» Tøien for første gang på et stort lerret. I Danmark fikk filmen skryt av en samlet presse; «Animasjonsfilm i verdensklasse…giver mig faktisk lyst til at blive barn igjen» (Jyllandsposten som gir den 5 av 6). «Nabospionen er et sødt, henrivende og dejligt varmt og frit fabulerende eventyr, der ikke fås bedre noget andet sted i verden.”(Berlinske som også gir den 5 av 6). ”NABOspionen er en både underholdende, underfundig og udfordrende film midt i den hæsblæsende psykedeliske hektik af 3D-storproduktioner.” (Information).

KontxtFilm ble startet fordi jeg hadde sett at mange fantastiske filmer for barn og unge aldri kom til Norge. Og det vil jeg gjøre noe med. En av dem var Tigre & Tatoveringer av Karla von Bengtsson. Og denne filmen var det som startet KontxtFilm. Det er derfor svært artig å presentere Karla sin nyeste film. Jeg mener hun har et fortellertalent som vi må ta vare på og dyrke. Nabospionen er en film som forteller på en underfundig måte noen av utfordringene det er å vokse opp i vårt samfunn. Den er også en hyllest til krimen, film noir og Alfred Hitchcock. Altså litt av en forundringspakke.

https://www.filmweb.no/trailere/article1350835.ece