KONTXTFILM PRESENTERER
ANTBOY
  • Share :
ANTBOY
OM FILMEN
image movie

Original tittel: Antboy
Produksjonsår: 2013
Lengde: 77 minutter
Genre: Familiefilm/Superheltfilm
Regi: Ask Hasselbalch
Manus: Anders Ølholm, basert på bøkene til Kenneth Bøgh Andersen.
Foto: Niels Reedtz Johansen
Redigering: My Thordal
Musikk: Peter Peter
Produsenter: Birgitte Hald, Eva Jakobsen, og Lea Løbger
Skuespillere: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen og Cecilie Alstrup Tarp
Nasjonalitet:Dansk
Produksjonsselskap og finansier: Nimbus Film, Ghost A/S, DFI, Film Fyn, Attraction Distribution, SF Film AS, Nordisk Film- og Tv-fond, EU MEDIA Creative, TV2 Danmark, C More Entertainment, Film & Kino
Språk: Norsk
Norsk versjonering: NorDubb Studios ved Marius Haraldsen.
Norske stemmer: Mathias Storhøi, Nils Jørgen Kaalstad, Isak Aas Lindmo, Mathilde Storm, Kristin Liaaen, Suzanne Paalgard, Dennis Storhøi, Heidi Ruud Ellingsen, Christian Skolmen, Espen Sandvik, Benjamin Helstad, Erlend S. Hartgen, Lars Olav Rian Brynildsen, Agnes Fasting, Marie Høgseth, Øyvind Lyse og Anderz Eide.
Premieredato: 13.06.2014

12-år gamle Pelle er helt vanlig gutt. Litt for vanlig synes han. Men så blir han bitt av en mutert maur og får dens superkrefter. Ved hjelp av en ny kamerat, tegneserienerden Wilhelm, skaper Pelle en hemmelig identitet som superhelten Antboy. Men Pelle er ikke den eneste med superkrefter i byen.

Antboy er fritt basert på den populære danske bok-serien av Kenneth Bøgh Andersen, som også er utgitt i Norge (oversatt av Øystein Rosse for Mangchou Forlag). Filmen Antboy ble en stor suksess i Danmark, der den blant annet slo The Amazing Spiderman i kino besøk. Og under den årlige filmprisgalla i Danmark ble den kåret til beste film for barn og unge for 2013. Samt pris for beste visuelle effekter. Filmen ble også hyllet av den danske pressen. Eksempelvis gav Danmarks største avisen den 5 av 6 stjerner og skrev dette; «Årets bedste og sjoveste, danske familiefilm» (BT).

Også i Norge er den blitt godt mottatt av pressen. Her er noen klipp fra anmeldelsene med navn på avisen og karakter i parentes:

«Merkelig nok er filmhistoriens superhelter stort sett beregnet på ungdom og voksne. Nå har danskene innsett at barn kan ha minst like stort behov for et parallelt univers uten kroppslige begrensninger. Ja, hvis noen kan trenge superkrefter en gang i blant, må det være barn som frykter for skolegården eller blir utestengt fra fellesskapet» (Aftenposten 4).

«Antboy står barnlig på skuldrene til mange superheltfilmer, men den er vel så naturlig å sammenligne med ÅRETS norske filmsuksess «Doktor Proktors prompepulver». Som den, er Antboy basert på populære bøker, historien har noen fellestrekk og i filmfortelling brukes noen av de samme sprakende, fantastiske og stiliserte grepene. Som film er imidlertid Antboy bedre gjennomført, regissert og mer spenstig i grepene enn Jo Nesbø-filmatiseringen. Den er dessuten mer skummel og spennende» (Dagsavisen/BA 4).

KontxtFilm mener Antboy kombinerer fint den kjente tegneserie verden fra blant annet Marvel Comics med god dansk barnefilm tradisjon som Busters Verden, Gummi-Tarzan og Klatretyven. Filmen er godt gjennomført i hele produksjonen, men så er det også Nimbus Film som står bak. De er et veldig anerkjent dansk produksjonsselskap, som blant annet står bak tv-serien Broen. Også i Antboy er handlingen veldig spennende og ganske så skummel, så filmen er ikke anbefalt for de aller yngste barna. Men for alle som elsker superhelt filmer og kvalitetssikker familiefilm kan vi anbefale Antboy på det sterkeste. Antboy er nå ute på DVD og VOD.