JEG MÅTTE BARE GJØRE NOE
OM KONTXT FILM
Da jeg var 10-11 år gammel tok min far med meg på kino og vi så Lasse Hallström «Mitt liv som hund». Når jeg ser tilbake er dette uten tvil den kulturelle opplevelse som har betydde mest for meg. Den både formet meg som menneske og som la grunnlaget for min filminteresse. Hadde Hallström laget denne filmen i dag og med de samme kriteriene, at han var relativ ukjent og at filmen er basert på en ikke kjent bok. Da er det rimelig sikkert at denne filmen ikke hadde kommet til Norge, i alle fall ikke på kino. Dette synes jeg ikke er holdbart, altså at våre barn og unge ikke lengre får sjansen å se filmperler som Mitt Liv som Hund. Det er drivkraften bak selskapet.

Siden starten i 2012 har jeg gitt ut åtte filmer for barn og unge. Og i år vil jeg presentere minst tre nye filmer. Førstefilm ut er Los Bando, KontxtFilm første norske tittel. Det er en stor glede å jobbe med Filmbin som står bak filmen. Christian Lo har regissert en film som virkelig sitter i deg, den er morsom, underholdende, strålende skuespill, fine bilder og god musikk. Altså det meste vi kan be om i en film. Los Bando har et driv vi sjelden ser i filmer og tv-serier for barn og unge, og er nok KontxtFilm mest morsomme og underholdende film. Du kan les mer om Los Bando og alle de andre filmene under kategori film på siden.

Jeg håper at alle filmer jeg satser på snakker direkte til barn og unge. At dette er filmer som de vil kjenne seg igjen, som er tematisk nær deres virkelighet. Og som er kanskje litt annerledes enn det de pleier å se på og som vil forhåpentligvis sette spor. Slikt jeg opplevde da jeg så Mitt liv som hund. Film er vårt sterkeste kulturelle uttrykk og kan forandre både mennesker og samfunn. Gjennom om å gi oss et nytt syn på oss selv og samfunnet vi lever i. Jeg synes det er utrolig viktig at også barn og unge får mest mulig variasjon når det gjelder film. Ikke bare for dere skyld, men og for filmen og vårt samfunn. Nå og for fremtiden.