KONTXTFILM PRESENTERER
LÆRER FROSK
  • Share :
LÆRER FROSK
OM FILMEN
image movie

Original tittel
Meester Kikker
Produksjonsår
2016
Lengde
86 min
Genre
Familiefilm, eventyr, barnefilm
Instruktør
Anna van Der Heide
Manus
Mieke de Jonge og Paul van Loon
Redigering
Michiel Reichwein
Musikk
Fons Merkies
Produsenter
Burny Bos, Tamara Bos, Kim Oomen og Eefje Smulders
Nasjonalitet
Nederland
Produksjonsselskap og finansier
Bos Bros. Film & TV-Productions, Filmmore,
Dutch FilmWorks, Nederland Film Fund
Attraction Int. Distribution, EU MEDIA og Norsk Film Institutt
Skuespillere:
Jeroen Spitzenberger, Yenthe Bos, Wine Dierickx, Paul Kooij med flere.
Norske stemmer:
Christian Skolmen, Hedda Farnes Grjotheim, Oscar Stålhand Arnø, Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Marian Saastad Ottesen, Helge Winther-Larsen med flere
Norsk versjonering
NorDubb Studios ved Harald Lindebrekke
Norsk oversettelse:
Mette Torvund
Premieredato
26.05.2017

Lærer Frosk, fjorårets familiefilm i Nederland og årets publikumsprisvinner under barnefilmfestivalen i Kristiansand handler om 8-år gamle Lisa og hennes lærer Frans, som bærer på en stor hemmelighet. Han er nemlig ikke som alle oss andre.

 

På grunn av en genetisk feil blir Frans forvandlet til en frosk, både når han vil og ikke. Og det skaper jo litt problemer, både for ham og omgivelsene. Spesielt blir det vanskelig når skolen får en ny rektor som ikke liker frosker.

Lærer Frosk er en morsom, spennende og fantastisk film på barnas premisser. Den passer aller best for barn mellom 6 til 9 år, men er såpass god at barn i alle aldre vil like denne. Filmen gav oss assosiasjoner til NRK-serien Vaffelhjarte og Pippi Langstrømpe-filmene.

Filmen er fra Nederland, men vil ha fine norske stemmer med blant annet Christian Skolmen som Lærer Frans. Selskapet som har laget den er Europas mest anerkjente selskap når det gjelder å produsere filmer og tv-serier for barn og unge. Tidligere har de hatt Maur i Rompa, som er fra av samme regissør Anna van Der Heide, i tillegg har de hatt Operasjon Mjau og Hest er best-serien på kino her i Norge. Lærer Frosk holder like høy kvalitet og fikk også publikumsprisen under Barnefilmfestivalen i Kristiansand 29. april i år, der den blant annet slo Richard Storken. Og det er ikke bare publikum på Sørlandet som elsker filmen, også anmeldere liker den godt, her kommer noen sitater:

«Dette er trygg underholdning for de minste hele filmen gjennom. Det er vanskelig å ikke bli påvirket av den koselige stemningen.»(NRK Filmpolitiet). «…en frisk og morsom film som setter full fart i barnas fantasi» (Aftenposten). «…så filmen i selskap med et publikum bestående for det mest av barn mellom seks og tolv. At filmen funker som ei kule for målgruppa var lett å se og høre» og «Lærer Frosk er en fin humorkule for de små, og det store samtaleemnet etterpå blir naturligvis kva slags dyr folk ligner på.» (Filmmagasinet). «Denne gangen viser hun (referer til regissør Anna van Der Heide) igjen teft for hvilke historie som fenger barn. Her er karakterer de kan identifisere seg med og en verden de kjenner seg igjen i, samtidig som det skjer ting som snur alt det gjenkjennelige på hodet.» og «I likheten med Roald Dahls fortellinger tar Lærer Frosk barnas parti og viser hvor dårlig voksne kan oppføre seg. Slik frir den ikke bare til barna, men tar dem også på alvor» (Vårt Land).

Lærer Frosk er nå ute på ulike VOD kanaler, slik som iTunes og lignende.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]